Junior Living Lab Coordinator

AMS Institute - Amsterdam, Netherlands

apply before April 16, 2023

Tasks: Education, Management, Research

Topics: Empower & Participate, Policies and Cooperation, Urban Transformation

Type: Full-time, Internship

Experience required: Entry-level

Language: Local language(s) needed


Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) is het gezamenlijke kennisinstituut van de TU Delft, Wageningen University & Research en MIT. Onze missie is het ontwikkelen van een diepgaand begrip van de stad, het ontwerpen van oplossingen voor haar uitdagingen en deze te integreren in de stad Amsterdam. Met ons team van ingenieurs, onderzoekers, ondersteuners, studenten, programmaontwikkelaars, ondernemers en medewerkers van de Gemeente Amsterdam dichten we dagelijks de kloof tussen maatschappij en wetenschap. Als je bij AMS Institute werkt, doe je werk dat ertoe doet. Weinig zaken liggen vast en er zijn veel mogelijkheden, waardoor je de flexibiliteit hebt om je eigen werk in te delen. Na het werk doen we graag samen een drankje en gaan we zelfs af en toe zwemmen in de binnenhaven op het Marineterrein.

Over de functie

Je werkt aan experimenten gericht op urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen in Amsterdam. Die experimenten zijn living labs, waarin je samenwerkt met wetenschappers, ambtenaren, inwoners en bedrijven. Het grootste deel van je tijd word je de Onderwijscoördinator van het Energie Lab Zuidoost. Als onderwijscoördinator ben je verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel coördineren van alle onderwijsactiviteiten in Amsterdam Zuidoost via het Energie Lab. Daarnaast werk je aan andere living labs van AMS Institute. Als living lab coordinator zorg je ervoor dat alle partijen goed samenwerken, dat onze living lab aanpak goed wordt toegepast en houd je zicht op de voortgang richting resultaten en impact. De onderwijscoördinator zal in de praktijk werken in Zuidoost, bijvoorbeeld bij het Stadsdeel, de HvA Buurtcampus of andere plekken in de wijk.

Je dagelijkse werkzaamheden als Onderwijscoordinator bestaan onder andere uit:

  • Het ontvangen en praktisch begeleiden van studenten.
  • Je bewaakt de kwaliteit, continuïteit en samenhang van de opdrachten en onderzoeken die studenten uitvoeren onder de vlag van het Energie Lab Zuidoost.
  • Je ontwikkelt de samenwerking met de Buurtcampus van de HvA in Zuidoost.
  • Je richt je op de uitvoering van het ELZO Manifest en gaat met onder meer lokale ROC’s aan de slag met arbeidsmarkttrainingen voor werk in de energiesector.
  • Je maakt van basis- en middelbare scholen energieambassades in de wijk en zorgt samen met lokale organisaties dat studenten in Zuidoost ook een praktische bijdrage leveren aan de energietransitie.

« Back to all build_shift jobs