Projectleider labo Bouwmaterialen

Buildwise - Limelette, Belgium

without deadline apply as soon as possible

Tasks: Engineering, Management, Research

Topics: Circularity, Innovative Constructions, Natural Materials

Type: Full-time

Experience required: Intermediate

Language: Local language(s) needed


Het labo Bouwmaterialen (MA) voert studies en onderzoek uit naar alle soorten afwerkings- en bouwmaterialen (bepleisteringen, bakstenen, hout, geopolymeren, biogebaseerde materialen …) en focust daarbij vooral op de toepassing in gebouwen en bouwwerken.

Het laboratorium werkt vraaggedreven voor aannemers en bouwprofessionals en staat daartoe in nauw contact met verschillende Technische Comités, die het primaire overlegplatform vormen tussen Buildwise en de sector. Om het team te versterken zijn we op zoek naar een projectleider binnen het labo Bouwmaterialen.

Het toegepaste onderzoek van het labo Bouwmaterialen bestrijkt vele gebieden, zoals het gedrag van materialen voor de binnen- en buitenafwerking, de duurzaamheid van biogebaseerde materialen en geopolymeren, het gedrag van houtconstructies onder veroudering … Het laboratorium past zijn ervaring ook toe bij de ontwikkeling van innovaties of de optimalisatie van nieuwe producten op vraag van de aannemers en de industrie.

Dit zijn jouw voornaamste taken:

  • Je voert, samen met de leden van het team, onderzoek en ontwikkeling uit op de bovengenoemde werkterreinen van het laboratorium.
  • Je helpt aannemers en fabrikanten bij de ontwikkeling en optimalisatie van innovatieve producten en systemen.
  • Je valoriseert de onderzoeksresultaten en verspreidt de informatie naar de bouwsector door deel te nemen aan werkgroepen, workshops, publicaties en voordrachten.
  • Je ondersteunt het laboratoriumteam bij zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en zijn kwaliteitsdoelstellingen (ISO 9001 en ISO/IEC 17025).
  • Je geeft directe ondersteuning aan bouwprofessionals door middel van technische assistentie op de werf, in samenwerking met de afdeling Technisch Advies en Consultancy van Buildwise.

« Back to all build_shift jobs